Böjtölés tegyem vagy ne tegyem? - dr Lovas Gyöngyi Fogyidoki, INSUMED tanácsadó orvos, Dokimarketing

Tartalomhoz ugrás

TAVASZ VAN! BÖJTÖLJEK VAGY NE?


...Hogy hat ránk a böjt?

Biztos vagyok benne, hogy ez mindig is motoszkált benned. Nem tudod eldönteni, csináld vagy sem. Rövid legyen vagy hosszú ideig tartson. És még a tanácsadó orvosaid is mind más véleményen vannak.
 
Például Zacher Gábor vagy akár itt vagyok én...


Mi történik a Böjt alatt?

Testünk néhány napos ételmegvonás esetén megkezdi a tartalékai lebontását. Először a zsírt, mert  szervezetünk azt képes a legkönnyebben nélkülözni. Ezután következnek az izmok és más fehérjék. Utána következik a csontok leépítése, utolsó lépésként pedig az idegrendszer és az agy.Miért böjtölünk?
 

A vallásból sokan ismerjük:

Mohamed próféta böjtölt, mielőtt kinyilatkoztatta volna a Koránt, Mózes böjtölt, mielőtt átvette Isten szavait. Jézus negyven napra elvonult a sivatagba, hogy felkészüljön küldetésére. A böjt formái azonban jelentősen eltérnek a vallásokban.

Egészségügyi okokból:

A szervezetünket néha fel kell készítenünk a változásra. Ilyen eset, ha egészségünk megőrzése érdekében életmódot váltunk. Ebben az esetben nagyon is javasolt a böjt.
Életmódváltásra készülsz?

van egy jó hírünk: van megoldás, de ez csak rajtad múlik.

Nem csak a mozgáson és a táplálkozáson múlik az életmódváltás. Van még egy nagyon fontos tényező. Ez pedig nem más, mint a gondolkodásmódod.

Azt is tudjuk, ha a böjtölés nem önkéntes, akkor a stresszhormonok szintje megnő, ami negatívan hat az immunrendszerre.A böjtölés is egy hatalmas próbatétel. Talán ezt a kérdést is feltehettük volna:

Képesnek érzed magad rá?Jöhetnek a tények?
 
6 napos méregtelenító kúrám eredményei mérésekkel igazolva. Igen, lemértem, honnan miből fogytam, és leírtam, minden nap mit fogyasztottam.

Ez egy ÖNKÍSÉRLET!

Ha érdekel, kérlek csak a keresztneved és e-mail címed add meg számunkra, és már látod is az eredményeket!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Adataidra vigyázunk, azokat harmadik személynek semmiképp nem adjuk ki!

Dr. Lovas Gyöngyi | A Fogyidoki
Tel: +36 30 982 2123
Vissza a tartalomhoz